Billig rejseforsikring
Billig rejseforsikring
Sammenlign 2024-priser på billige rejseforsikringer
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.
Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.
Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.
Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).
Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.
Årets
Rejseforsikring 2022
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Trustpilot-rating
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.
Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.
Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Trustpilot-rating
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.
Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).
Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport
Trustpilot-rating
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.
Billige rejseforsikringer i 2024
Billige rejseforsikringer i 2024
Vi har samlet alle priserne på danske rejseforsikringer i 2024. Udover det, så får du en udførlig guide til hvorfor nogle rejseforsikringer er billigere end andre.
Indhold
Den billigste årsrejseforsikring i 2024
Hvilke faktorer påvirker prisen?
Hvor lang tid dækker rejseforsikringen?
Hvad dækker rejseforsikringen?
Hvor dækker rejseforsikringen?
Hvem dækker rejseforsikringen?
Hvor meget dækker rejseforsikringen?
Yderligere faktorer
Hvilken rejseforsikring skal du vælge?
Den billigste årsrejseforsikring i 2024
De fleste forsikringsselskaber i Danmark sælger kun rejseforsikringer som tillæg til deres indboforsikring. Vi har samlet priserne fra de selskaber der sælger enkeltstående rejseforsikringer. Her er Danmarks billigste årsrejseforsikringer:
- Europæiske: 251 kroner
- Gouda Rejseforsikring: 344 kroner
- Gjensidige: 383 kroner*
- Alm. Brand: 399 kroner*
- Globe Rejseforsikring: 399 kroner
- Dansk Rejseforsikring: 400 kroner
- Tryg: 403 kroner*
- Topdanmark: 431 kroner
- Codan: 435 kroner*
- If Skadeforsikring: 680 kroner
Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa for en person på 40 år. *Pris varierer efter postnummer.Følgende selskaber er ikke inkluderet i sammenligningen, fordi de kun tilbyder rejseforsikring som tilvalg til indboforsikring og ikke som enkeltstående forsikring: Aros Forsikringer, GF Forsikring, Købstædernes Forsikring, Alka Forsikring, Storstrøm Forsikring, Lærerstandens Brandforsikring, Himmerland Forsikring, Lokal Forsikring, PenSam Forsikring, Vestjylland Forsikring og NEM Forsikring.
Hvilke faktorer der påvirker prisen?
I dette afsnit gennemgår vi samtlige faktorer der påvirker prisen på din rejseforsikring. Det drejer sig om følgende:
- Hvor lang tid dækker rejseforsikringen?
- Hvad dækker rejseforsikringen?
- Hvor dækker rejseforsikringen?
- Hvem dækker rejseforsikringen?
- Hvor meget dækker rejseforsikringen?
- Yderligere faktorer
Hvor lang tid dækker rejseforsikringen?
Der findes to typer rejseforsikring: enkeltrejseforsikring og årsrejseforsikring. En enkeltrejseforsikring gælder for én enkelt rejse. Du vælger det præcise antal dage rejseforsikringen skal dække. Du kan vælge fra en dags varighed og helt op til to års varighed hos nogle selskaber. Prisen på enkeltrejseforsikringen afhænger af hvor mange dage du vælger.
Årsrejseforsikringen, derimod, har en fast årlig pris. Der er ingen begrænsninger for hvor mange gange du må rejse på de 365 dage som din årsrejseforsikring gælder. Men, der er begrænsning på hvor lang tid hver enkelt rejse må vare. Og det er her der er en væsentlig forskel mellem de almindelige forsikringsselskaber og de selskaber der udelukkende sælger rejseforsikringer. Nedenunder kan du se hvor lang tid hver enkelt rejse må vare hos de enkelte selskaber:
- Europæiske: 30 dage
- Gouda: 30 dage
- Globe: 30 dage
- Dansk Rejseforsikring: 30 dage
- Gjensidige: 60 dage
- Alm. Brand: 60 dage
- Topdanmark: 60 dage
- If Skadeforsikring: Kan vælges med 30 eller 60 dage
- Codan: Kan vælges med 30, 60 eller 90 dage
- Tryg: Kan vælges med 60, 90, 120, 180, 240 eller 365 dage
Der fire første selskaber på listen (Europæiske, Gouda, Globe og Dansk Rejseforsikring) er rene rejseforsikringsselskaber. Det vil sige de udelukkende sælger rejseforsikringer. En af de væsentligste årsager til at de kan sælge billigere årsrejseforsikringer, er fordi de dækker rejser på op til 30 dages varighed i stedet for 60.
Gør dig selv en tjeneste og tænk over hvor mange rejser du foretager hvert år, som varer over 30 dage. Hvis du er ligesom størstedelen af den danske befolkning, så er det sjældent dine rejser varer mere end tre uger. De rene rejseforsikringsselskaber har nemlig tilpasset deres rejseforsikringer til den typiske dansker. Derfor kan de tilbyde et billigere produkt til samme kvalitet, og der er ingen grund til at betale ekstra for en rejseforsikring du aldrig får brug for.
Hvad dækker rejseforsikringen?
Prisen på din rejseforsikring afhænger i høj grad af hvad den dækker. Helt grundlæggende, så dækker alle rejseforsikringer hvis du bliver syg eller kommer til skade på ferien. Her vil rejseforsikringen dække udgifter til eksempelvis lægebehandling, hospitalsindlæggelse, medicinering med mere.
Der er nogle rejseforsikringer der ikke dækker andet end det, men langt de fleste rejseforsikringer inkluderer mange andre dækninger. Her er en liste over de mest almindelige dækninger der er inkluderet i danske rejseforsikringer:
- Hjemtransport
- Tilkaldelse og sygeledsagelse
- Lægelig fejlbehandling
- Hjemkaldelse
- Overfald og krisehjælp
- Eftersøgning og evakuering
- Privatansvar og retshjælp
- Hjemtransport af egen bil
- Ferieboligsikring
- Ødelagte feriedage
- Forsinket fremmøde
- Tyveri
Vær opmærksom på at ovenstående dækninger kan være inkluderet som standard hos nogle selskaber, mens de hos andre skal købes som tillæg.
Tillæg til rejseforsikringen
Der er ingen faste regler for hvilke dækninger der skal købes som tillæg. Alle forsikringsselskaber har deres egne betingelser, så det kommer helt an på hvem du køber din rejseforsikring af. Der er dog nogle generelle tendenser, der går igen hos de fleste selskaber.
Afbestillingsforsikring er en af de dækninger som normalvis skal tilvælges. Det samme gælder for ekstremsport, hvis du køber din rejseforsikring hos et af de almindelige forsikringsselskaber.
Det er også meget normalt at du kan betale et tillæg, for at fjerne selvrisikoen. Selvrisikoen er det beløb du selv skal betale, når du kommer til skade eller på anden måde får brug for din rejseforsikring.
Sidst, men absolut ikke mindst, så dækker langt de fleste rejseforsikringer ikke skirejser som standard. Her skal du huske at købe et tillæg for at være dækket på pisterne. Står du og skal på skiferie snart, kan du med fordel læse vores guide til skirejseforsikringer.
Hvor dækker rejseforsikringen?
Hos alle danske forsikringsselskaber skal du vælge geografisk dækningsområde, når du køber din rejseforsikring. Det geografiske dækningsområde afgør hvor i verden din rejseforsikringer er gyldig. Det er meget vigtigt du vælger rigtigt. Det er nemlig dit eget ansvar at sørge for din rejseforsikring dækker i det land du rejser til.
De fleste årsrejseforsikringer kan købes med to forskellige dækningsområder: Europa eller verden. Den billigste årsrejseforsikring er den til Europa. Jo større dækningsområde, jo dyrere bliver rejseforsikringen nemlig. Præcis hvilke lande der er inkluderet i Europa-dækningen kan variere fra selskab til selskab.
Når du køber en enkeltrejseforsikring, får du som regel lidt flere valgmuligheder. Her kan du normalt vælge mellem Europa, udvidet Europa, verden eksklusiv USA og verden inklusiv USA. Der gælder samme regler for prisen, som når du køber en årsrejseforsikring. Jo større område din rejseforsikring dækker, jo dyrere er forsikringen.
Hvem dækker rejseforsikringen?
Der er grundlæggende to ting der påvirker prisen i denne sektion. Det første er hvor mange personer der skal dækkes af rejseforsikringen. Det næste er alderen på den person, eller de personer, der skal dækkes.
Enkeltperson eller familie/husstand
Stort set alle forsikringsselskaber tilbyder både rejseforsikringer til enkeltpersoner og familier/husstande. Rejseforsikringerne til enkeltpersoner er de biligste. En familierejseforsikring dækker som regel følgende personer:
- Dig selv
- Din partner og de familiemedlemmer (børn, plejebørn, børnebørn, forældre og bedsteforældre) som bor på samme folkeregisteradresse som dig
- Delebørn med anden folkeregisteradresse
- Udeboende børn indtil de fylder 21
Bemærk der kan være forskel på hvem der er dækket af din familierejseforsikring, alt efter hviket selskab du har købt den af.
Alder
Hvor meget du skal betale for din rejseforsikring afhænger også af din alder. Der er mange forsikringsselskaber der tilbyder ungdomsrejseforsikringer til yngre mennesker. Ungdomsrejseforsikringer er som regel billigere end almindelige rejseforsikringer. Den maksimale aldersgrænse for hvornår du kan købe en ungdomsrejseforsikring er normalt 36 år, men kan variere fra selskab til selskab.
I den modsatte ende af skalaen finder man seniorrejseforsikringer. Det er meget almindeligt at forsikringsselskaber opkræver ekstra præmie, hvis du er eksempelvis er fyldt 70 år. Ligesom med ungdomrejseforsikringer kan aldergrænsen for seniorrejseforsikringer variere fra selskab til selskab. Bemærk at der er en del selskaber der slet ikke sælger rejseforsikringer til personer over 70 år.
Hvor meget dækker rejseforsikringen?
Alle rejseforsikringer har fastsatte forsikringssummer for hver enkelt dækning. Forsikringssummen er det maksimale beløb, som forsikringsselskabet er forpligtet til at betale, hvis de godkender din skadesanmedelse.
Et eksempel på dette kunne være en forsikringssum på 10.000 kroner, hvis din bagage bliver stjålet på ferien. Selvom du får stjålet ejendele til en værdi af 50.000 kroner, vil du stadig kun modtage 10.000 kroner i erstatning. Endnu værre bliver det dog, hvis den samlede regning for et sygeforløb på ferien, overstiger forsikringssummen ved sygdom. Så skal du selv betale differencen.
Langt de fleste forsikringsselskaber tilbyder dog forskellige niveauer af dækning. Med dette menes, at du kan forhøje forsikringssummerne. Når du køber den bedste mulige dækning, er forsikringessummen som regel ubegrænset ved sygdom, tilskadekomst, hjemtransport med mere. Til gengæld skal du også betale mere for rejseforsikringen.
Yderligere faktorer
De ovenstående faktorer er ens for alle rejseforsikringer på det danske marked. Nogle selskaber har dog tilføjet ekstra faktorer der ligeledes påvirker prisen.
De to ting der kan påvirke prisen yderligere, når du køber din rejseforsikring gennem et almindeligt forsikringsselskab, er hvilket postnummer du bor i, samt hvor mange skader du har haft inden for den seneste årrække.
Det er værd at bemærke at ingen af de selskaber der udelukkende sælger rejseforsikringer (Europæiske, Gouda, Globe og Dansk Rejseforsikring) varierer deres priser efter postnummer eller tidligere skader. Her betaler alle den samme pris.
Hvilken rejseforsikring skal du vælge?
Hvis du gerne vil vælge den rigtige rejseforsikring, er du nødt til at overveje hvilke behov du har. Det første du skal overveje, er om du skal købe en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring.
Årsrejseforsikringer henvender sig til folk der rejser flere gange om året. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvor mange ferier du forventer at holde inden for det næste år. Hvis svaret er mere end én, så vil årsrejseforsikringen som oftest være den billigste løsning for dig. Find mere information i vores guide her: årsrejseforsikringer.
Hvis du ikke rejser særligt ofte, så er det ikke altid det kan svare sig at købe en årsrejseforsikring. Det afhænger dog af hvor du skal rejse hen og hvor lang tid du skal være afsted. Hvis du skal på en meget lang rejse, så er det kun enkeltrejseforsikringen der er relevant. Du kan i finde mere information her: enkeltrejseforsikringer.
Når du har besluttet dig for hvilken type rejseforsikring der passer til dine rejsevaner, bør du kigge på hvad rejseforsikringen inkluderer. Det er dig selv der bedst ved hvad din rejseforsikring bør dække. Der er nemlig stor forskel på hvordan folk rejser.
Hvis du planlægger at tage på kør selv-ferie til et lejet sommerhus i Sydspanien, kan dækninger som ferieboligsikring og erstatningsbil inden afrejse være særdeles nyttige. Planlægger du derimod at flyve til Nordbrasilien for at kitesurfe, er det i stedet dækninger som ekstremsport og ekstra dækning for dyrt sportsudstyr der bør være din førsteprioriet.
Tænk over hvad du normalt foretager dig på dine ferier, og vælg en rejseforsikring der passer bedst til din rejsetype. Hvor store forsikringssummer du ønsker er ligeledes op til dig selv. Det kommer til dels an på hvor risikovillig du er. En generel regel er dog, at jo flere aktiviterer du foretager på din ferie, jo større dækningsniveau bør du vælge.
Indhold
Den billigste årsrejseforsikring i 2024
Hvilke faktorer påvirker prisen?
Hvor lang tid dækker rejseforsikringen?
Hvad dækker rejseforsikringen?
Hvor dækker rejseforsikringen?
Hvem dækker rejseforsikringen?
Hvor meget dækker rejseforsikringen?
Yderligere faktorer
Hvilken rejseforsikring skal du vælge?