Rejseforsikring Europa

Rejseforsikring Europa

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Europa

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.
Den ultimative guide til:

Rejseforsikring til Europa i 2024

Den ultimative guide til:

Rejseforsikring til Europa i 2024

I denne guide, giver vi dig gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal på ferie i Europa. Du vil også kunne læse om vigtigheden af, at have en rejseforsikring med på ferien. I toppen af denne side finder du en overskuelig oversigt, med rejseforsikringer til Europa.

I denne guide til rejseforsikring til Europa, finder du alle de vigtigste informationer om dækninger og særlige vilkår når du rejser inden for Europas grænser.

Om rejseforsikringer til Europa

Europa er stadigvæk det mest populære rejsemål for danske turister. Billige flypriser, korte flyvetider, masser af smukke byer fyldt med kultur og historie, og ikke mindst vidunderlige sommerferieoplevelser, er alt sammen med til fastholde Europa, som den absolut mest populære feriedestination blandt danskere.

Desværre er vi dårligere dækket end tidligere, når vi skal besøge vores europæiske naboer. Efter 2014, kan vi nemlig ikke længere bruge vores gule sygesikringskort, når vi drager sydpå efter varme, god vin, og lækker mad. I stedet er det blevet erstattet med det blå EU-sygesikringskort. Dette skift har haft en effekt på den dækning af ydelser du modtager, hvis du skulle komme til skade eller blive syg på din ferie.

Er du eksempelvis så uheldig, at sønnike falder og slår sig, fordi han løb lidt for stærkt ved poolen, så er der ingen garanti for, at det blå sygesikringskort dækker hele behandlingen. Det afhænger nemlig meget af, hvilket land i Europa du befinder dig i.

Sygdom på rejsen

En stor del af de skadesanmeldelser, som rejseforsikringsselskaberne modtager på rejseforsikringer, omhandler sygdom. De mest almindelige sygdomme værende mave- og andre infektioner. Og hvem har ikke prøvet, at få deres ferie spoleret, fordi maven ikke kunne tåle gårsdagens aftensmad, eller øret ikke lige kunne klare alle dykkerturene i poolen.

De fleste tilfælde kan ordnes hurtigt og billigt med rettidighed behandling. Men når man ikke at få behandling i tide, kan selv små infektioner udvikle sig. I værste fald kan selv simple sygdomme, der desværre når at udvikle sig, efterlade sygehusregninger på flere tusind kroner. Derfor er det rart, at have en rejseforsikring med i bagagen, også selvom turen kun går lidt syd for grænsen. Så kan du være sikker på, at det ikke er dig, der ender med regningen.

Eksempelvis er det ikke alle steder i Sydeuropa, at drikkevandet har samme kvalitet, som det vi kan bryste os af i Danmark. Du bør derfor orientere dig med de lokale, eller dine rejseguides, om det er sikkert at drikke vandet fra hanen. Vil du være på den helt sikre side, så køb din vand på flaske, og sørg for at tjekke om kapslen er skruet ordentligt på, og at forseglingen ikke er brudt. På denne måde er du med til at sikre, at din ferie bliver fri for sygedage, og fuld af glade stunder.

Er du dækket på din storbyferie?

Mange tænker måske ikke over, at det er vigtigt at have sin rejseforsikring til Europa i orden, når man skal på weekendtur til Amsterdam eller Barcelona. Herregud, det er jo også blot et par dages afslapning, væk fra hverdagens stress og jag. Specielt unge mennesker glemmer desværre rejseforsikringen, når de rejser væk fra Danmarks grænser, viser analyse fra TSN Gallup foretaget i 2016.

Desværre er virkeligheden bare den, at du lige så nemt kan komme til skade på din to-dages shoppetur i London, som hvis du rejser i en længere periode. Ulykker ligger højt på listen over skadeanmeldelser inden for rejseforsikringer. Det gælder desværre også ulykker, der sker på kortere ferier og rejser. Så husk på, at selvom du blot skal en tur med kæresten til Paris, så er det vigtigt, at du har rejseforsikringen i orden, inden du tager afsted.

Husk forsikring mod tyveri, røveri og overfald – også i Europa

Nu om dage rejser vi næsten alle sammen med lommerne fulde af værdi. Smartphonen er fast inventar i dagligdagen. Er man på ferie, skal det også gerne foreviges, med et rigtig godt kamera. Ipad’en og den bærbare er også med, hvis man lige skal have en time eller to til at gå, på hotelværelset eller i lufthavnen.

Problemet er bare, at vores nye Iphone, eller vores topmoderne spejlreflekskamera, er guld værd for tyveknægte. Vi kan prise os lykkelige over at leve i et land, hvor kriminaliteten er så lav. Det betyder dog også, at vi skal passe ekstra på, når vi forlader vores trygge rammer. Særligt udsatte er de store turist lande som Spanien, Italien og Frankrig. I de populære sommermåneder, kan de være hårdt plagede af tyverier og røverier. Mange turister, betyder desværre også mange kriminelle, præcis fordi de kriminelle ved, at turister bærer rundt på mange værdigenstande.

Sørg derfor altid for at udvise omhu, når du færdes på offentlige steder på din ferie. Vis aldrig hvis du har mange kontanter på dig, da det er tyvenes absolutte yndlingskost. Det er heller ikke smart, at vifte til højre og venstre, med den nyeste smartphone fra Apple eller Samsung. Sarte sjæle er desværre nemme at friste, så gør dig selv en tjeneste, og hold øje med dine omgivelser, når du bruger dit dyre elektronik offentligt.

Skulle du være så uheldig, at være offer for røveri eller overfald, så forhold dig roligt, og gør hvad du bliver bedt om. Det er vigtigere at slippe med helbredet i god behold, end at beholde sine materielle ejendomme.

Uanset land, så er der intet sygesikring der gælder, i tilfælde af tyveri eller røveri. Du kan hverken søge økonomiske erstatning, eller få assistance, hvis du skulle få brug for krisehjælp efterfølgende. Her kan en rejseforsikring dog være behjælpelig. Du vil både kunne søge erstatning for dine stjålne ejendele, og rigtig mange rejseforsikringsselskaber tilbyder psykolog og krisehjælp, hvis du har været ude for en traumatiserende oplevelse, som et røveri eksempelvis kan være. Derfor kan en rejseforsikring til Europa være en rigtig god idé.

En rejseforsikring til Europa er din tryghed

Et af de punkter, hvor rejseforsikringer udmærker sig yderst positivt, er deres alarmcentral service. Alle rejseforsikringer, som du kan købe i Danmark, inkluderer 24 timers telefonisk assistance, uanset om det drejer sig om sygdom, ulykke eller andet. Det er muligt at dit blå EU-sygesikringskort dækker nogle skader, men i de fleste tilfælde, vil du selv skulle stå for kontakt til sundhedsvæsenet.

Og specielt i Sydeuropa kan niveauet af engelsk være meget mangelfuldt, også selvom, at man har med højtuddannet lægepersonale at gøre. Måske er dit engelske heller ikke selv så stærkt. Det er naturligvis sjældent et problem, at man ikke snakker samme sprog, når der skal bestilles en margarita på den lokale. Der kommer man som regel langt med et smil, og lidt armbevægelser.

Men står du pludselig med en brækket arm, og smerte der kan være svær at holde ud, så kan man hurtigt føle sig langt hjemmefra. Her er det altså rart med en direkte kontakt til en dansk alarmcentral, hvor der kan blive taget hånd om en med det samme. I langt de fleste tilfælde, er der også tilknyttet danske læger til alarmcentralen, der kan give råd og assistance.