Rejseforsikring Finland
Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Finland
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.
Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.
Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.
Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).
Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.
Årets
Rejseforsikring 2022
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Trustpilot-rating
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.
Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.
Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Trustpilot-rating
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.
Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).
Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport
Trustpilot-rating
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.
Info om rejseforsikring og coronavirus
Opdateret: 12. maj 2023
Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.
Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.
Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.
Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger
Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus
Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos Danmarks Ambassade i Finland: finland.um.dk/corona
Værd at vide om rejseforsikringer til Finland
Med det blå sygesikringskort i hånden, er du dækket af det offentlige sundhedssystem i Finland, når du opholder dig i landet. Det skyldes, at Finland er en del af EU. Finland ligger helt i top, når det kommer til de bedste sundhedsvæsener i verden – også et godt stykke over Danmark – så du skal ikke frygte for lægebesøg eller hospitalsindlæggelse.
Selvom det er gratis at gå til læge eller blive indlagt på hospital i Finland, kan der opstå mange andre uforudsete udgifter i forbindelse med din rejse – og de er ikke dækket af det blå sygesikringskort. Vil du være dækket på områder som for eksempel tyveri, forsinkelse, forsvundet bagage, selvrisiko i forbindelse med billeje, hjemrejse i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst, og så videre, skal du købe en privat rejseforsikring.
Genveje
- Kriminalitet og sikkerhed
- Terrorrisiko
- Naturkatastrofer
- Sundhed
- Lokal opførsel og skikke
- Hvilken rejseforsikring skal du vælge?
- Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring?
- Visumregler
- Anbefalede vacciner til Finland
Det skal du være opmærksom på i Finland
Finland er generelt et fredeligt land at rejse til. Du bør selvfølgelig være almindeligt opmærksom, som du ville være det, hvis du rejste rundt i Danmark. Det er særligt i storbyer, i nattelivet og ved større forsamlinger af mennesker, at du skal være lidt ekstra opmærksom på dine ejendele og dine omgivelser. Men overordnet set kan du trygt rejse til Finland.
Kriminalitet og sikkerhed
Risikoen for kriminalitet i Finland er generelt lav. Selvfølgelig skal du være ekstra opmærksom på befærdede steder som offentlig transport, storcentre og gågader, når det kommer til taske- og lommetyve, men risikoen herfor er ikke større end i Danmark.
Det gælder ligeledes, hvis du færdes i det finske natteliv. Her bør du være almindeligt opmærksom i forhold til både dine private ejendele, men i særdeleshed også i forhold til dine drikke- og madvarer, som du aldrig bør efterlade uden opsyn.
Som det også gælder for alle andre steder i Europa, kan der indimellem finde hackerangreb sted i Finland. Hackere bruger typisk offentlige netværk på større steder som lufthavne, hoteller og storcentre. Brug dit eget netværk, hvis du vil være på den sikre side.
Terrorrisiko
I hele Europa er der efterhånden en vis risiko for terror baseret på de mange tidligere terrorangreb i forskellige lande. Også Finland har været ramt af terrorangreb tilbage i 2017, hvor der i august blev såret otte og dræbt to mennesker på Salu-torvet i Åbo.
På baggrund af det tidligere terrorangreb – og den generelle risiko for terror i europæiske lande – vurderer Danmarks Udenrigsministerium, at der er en middel risiko for terror i Finland.
Naturkatastrofer
Den generelle risiko for naturkatastrofer i Finland er lav. Dog overrasker vejret og naturen de fleste steder i verden som følge af klimaændringer – og steder, der ikke historisk set har mange voldsomme storme eller oversvømmelser bag sig, kan pludselig blive ramt. Tjek derfor altid den lokale vejrudsigt før og under din rejse; især hvis du rejser i vinterhalvåret.
Sundhed
Det offentlige sundhedssystem i Finland hører til blandt verdens bedste. Der er altså intet at frygte, hvis du får behov for lægehjælp eller hospitalsindlæggelse. Kommunikationen bør heller ikke være en udfordring, da langt størstedelen af befolkningen også taler engelsk.
Lokal opførsel og skikke
Finnere er kendte for at være ret reserverede og lukkede, men det er en gammel opfattelse, og der er i virkeligheden tale om et varmt og gæstfrit folk, der typisk ikke går af vejen for en god sludder.
I Finland tales der finsk (suomi) og svensk som officielle sprog. I områder med svensktalende befolkning, kan du ofte som dansker forstå og gøre dig forståelig. I langt de fleste områder er engelsk også meget udbredt, og du vil typisk opleve at kunne kommunikere med de lokale uden problemer.
Når du rejser til Finland, er du underlagt finsk lovgivning. Den afviger nu ikke meget fra den danske. Dog er det strengt forbudt at være i besiddelse af enhver type narkotika i enhver mængde. Overtrædelse straffes hårdt.
Hvilken rejseforsikring i Finland?
Når du skal ud at rejse, handler det i høj grad om at finde en rejseforsikring, der passer til din rejse, dine behov og dine præferencer. I princippet kan du blive dækket på stort set alle områder, men jo mere dækning, des højere pris. Mange vælger derfor enten en standard rejseforsikring eller en standard rejseforsikring med tilvalg. Skal du for eksempel stå på ski, er det vigtigt, at rejseforsikringen dækker skader i forbindelse med skisport, herunder for eksempel hjemtransport og ødelagte feriedage.
Vær opmærksom på, at selvom de standard rejseforsikringer hos de forskellige rejseforsikringsselskaber indeholder mange af de samme dækninger, kan der være variationer. Kig derfor altid på dækninger for de enkelte rejseforsikringer, inden du beslutter dig.
Nogle af de dækninger, du kan vælge i en privat rejseforsikring, er følgende:
- Ansvarsforsikring i udlandet
- Ulykkesforsikring i udlandet
- Dækning af mistet eller beskadiget bagage
- Dækning af personlige ejendele
- Dækning af skader i forbindelse med skisport/ekstremsport
- Dækning af hjemrejse ved tilskadekomst eller sygdom
- Erstatning for ødelagte feriedage
- Dækning af hjemrejse for pårørende
- Dækning af selvrisiko ved leje af køretøj
- Dækning ved forsinkelser
Se den komplette liste over dækninger her: dækningsoversigt.
Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Finland?
Ved rejser til Finland – og alle øvrige lande – skal du beslutte, hvordan du gerne vil være dækket i forhold til ovenstående dækninger, men du skal også beslutte, om din rejseforsikring skal være en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring.
De standard dækninger er typisk meget lig hinanden, men ved enkeltrejseforsikringer er der nogle andre og mere specifikke muligheder for tilvalg. Årsrejseforsikringen dækker alle dine rejser på et helt år (inden for kriterierne) med samme dækninger. Enkeltrejseforsikringen dækker denne ene rejse.
En enkeltrejseforsikring er billigere end en årsrejseforsikring, men hvis du rejser flere gange årligt, kan det typisk svare sig økonomisk at vælge en årsrejseforsikring. Det kræver dog, at rejserne er nogenlunde lig hinanden og dermed kræver den samme type dækninger.
Længere rejser – rejser af over 30 eller 60 dages varighed, afhængigt af rejseforsikringsselskabet – er ikke dækket af årsrejseforsikringen. Skal du på en længere rejse til Finland, skal du derfor undersøge, om din årsrejseforsikring dækker, eller om du bliver nødt til at supplere med en enkeltrejseforsikring.
Visumregler til Finland
Finland er en del af Norden, og alle nordiske borgere kan rejse visumfrit i de nordiske lande. Det vil sige, at du som dansker frit kan rejse ind i og ud af Finland.
Der er ligeledes heller intet krav om fremvisning af pas, når der rejses mellem nordiske lande, herunder fra Danmark til Finland og retur. Det er dog et krav, at du kan fremvise identifikation i form af billedlegitimation, og derfor kan det alligevel være smart at medbringe pas (eller kørekort).
Anbefalede vaccinationer til Finland
De vacciner, der anbefales ved ophold i Finland er ens, uafhængigt af rejsens varighed:
- Alle rejser: Stivkrampe og difteri
- Rejser over 1 uge: Stivkrampe og difteri
- Rejser 1 – 6 måneder: Stivkrampe og difteri
- Rejser over 6 måneder: Stivkrampe og difteri
Stivkrampe og difteri er en del af det danske vaccinationsprogram. Stivkrampevaccinationen bør dog fornyes hvert 10. år. Er du i tvivl om, hvornår du sidst blev vaccineret mod stivkrampe, bør du kontakte din læge, der kan oplyse dig herom.