Rejseforsikring Island

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Island

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Reykjavik : island.um.dk/coronavirus

Om rejseforsikringer til Island

Island er et vidunderlig smukt land. Det er svært ikke at forelske sig i landet skønne natur og alle der har besøgt Island vender ofte tilbage. Men hvordan er du forsikret når du rejser til Island? Det giver denne guide dig svar på. Du kan læse om vilkårene for den offentlige sygesikring og ligeledes hvilke fordele en privat rejseforsikring kan give dig. Kort og godt alt hvad du har brug for at vide om rejseforsikringer til Island.

Sådan dækker det blå sygesikringskort i Island

Det blå sygesikringskort giver dig ret til samme behandling som de islandske borgere. Der er samtidig en særlig nordisk aftale der gør at du kan vise dit gule sygesikringskort. Det gule kort giver i norden ret til behandling på lige vilkår med det blå sygesikring.

Som i resten af Europa giver kortet kun ret til behandling fra det offentlige sundhedsvæsen. Der ydes intet tilskud til behandling af private læger eller på privathospitaler. Ønsker du behandling gennem det private så bliver det for egen regning.

Vilkårene for lægebehandling i Island

Du skal henvende dig på det lokale sundhedscenter for lægekonsultation. De har åben alle hverdage fra 08.00 til 16.00. De har normalt et skilt hængende med teksten “Heilsugæslustöð”, hvilket betyder at de arbejder for det offentlige.

Udenfor normal åbningstid skal du kontakte den lokale lægevagt som på islandsk hedder “Læknavaktin”. I Reykjavík finder du lægevagten på Smáratorg 1, Kópavogur (telefon 1770). I Akureyri på Hafnar-stræti 99 (telefon +354 848 2600).

Der er egenbetaling for lægebehandling i Island. Du skal selv betale mellem 1200 og 3100 islandske kroner per konsultation. Hos speciallæger skal du betale 5000 kroner i gebyr per konsultation, plus 40 procent af taksten til øvrige udgifter. Der ydes intet tilskud til tandlægetilskud i Island. Du skal derfor selv betale det fulde honorar hvis du får brug for tandlægen (tannlæknir).

Hospitalsindlæggelse er gratis, men ambulant behandling koster penge

Indlæggelse på hospitaler sker som regel efter henvisning fra lægen, men du kan kontakte hospitalet selv i nødstilfælde. Behandling koster ikke noget hvis du bliver indlagt på hospitalet i Island. Til gengæld så koster ambulant behandling 5000 kroner, plus 40 procent af taksten til øvrige udgifter.

Udover det, så er der egenbetaling på ambulancetransporten til hospitalet. Du betaler 6200 kroner for ambulance eller ambulanceflyvning til hospitalet.

Skal du bruge medicin så foregår det som i Danmark med recept på apoteket (Apótek). Tilskuddet til medicin varierer alt efter præparat.

Det blå sygesikringskort dækker aldrig hjemtransport, men du kan få merudgiften til lægeordineret hjemtransport betalt af den islandske myndighed som bestiller hjemtransporten. Det vil i de fleste tilfælde være hospitalet.

Sådan dækker en rejseforsikring til Island

Der er mange gode grunde til at købe en privat rejseforsikring til Island. For det første så er der ingen egenbetaling når behandlingen ordnes gennem din rejseforsikring. Rejseforsikringen dækker alle udgifter til lægebehandling og medicin i forbindelse med akut opståede skader og tilskadekomst. Hjemtransport er også altid inkluderet i din rejseforsikring.

Du skal blot være opmærksom på at du som standard kun er dækket op til en hvis grænse. Rejseforsikringsselskaberne fastsætter nemlig beløbsgrænser for de forskellige forsikringskategorier. Hvis omkostningerne i forbindelse med din skade er højere end den fastsatte grænse skal du selv betale differencen.

Du kan fjerne risikoen for at ende med en del af regningen ved at købe den fulde dækning fra start. Alle rejseforsikringsselskaber tilbyder forskellige niveauer af dækning. Dækninger hedder alt fra guld, super til plus. Fælles for dem alle er at der er ubegrænset forsikringssum på de mest væsentligste dækninger, som eksempelvis sygdom, tilskadekomst, hjemtransport og så videre.

Hvis du skal være meget aktiv på din ferie til Island, så anbefales det kraftigt at købe den fulde dækning. Jo flere aktiviteter du skal lave, jo større risici er der nemlig også for du kommer galt afsted.

Andre relevante dækninger til Island

Udover at du er dækket hvis du bliver syg eller kommer til skade, så inkluderer en rejseforsikring mange andre gode dækninger som kan være nyttige på rejsen til Island. Det er blandt andet dækning som:

  • Erstatning ved ødelagte feriedage
  • Bagageforsinkelse
  • Tandbehandling
  • Ferieboligsikring
  • Hjemkaldelse

Dette er blot et udvalg af de dækninger som kan være inkluderet i rejseforsikringen. De helt præcise dækninger varierer fra selskab til selskab. Du bør derfor altid nærlæse rejseforsikringen for at se hvad den inkluderer, så du kan vælge lige præcis den rejseforsikring der passer til din rejse.

Hvilken type rejseforsikring skal du vælge til Island?

De to mest almindelige typer rejseforsikring er årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer. Årsrejseforsikringer anbefales til dem som rejser mange gange om året. Enkeltrejseforsikringer til dem som ikke rejser særligt meget, eller dem som skal på meget lange rejser.

Hvis du ikke har andre rejseplaner i år, udover din tur til Island, så kan det svare sig at købe en enkeltrejseforsikring. Du vælger de præcise datoer for hvornår du tager afsted og hvornår du kommer hjem til Danmark igen. Så er du dækket på hele din rejse og du betaler kun for de dage du er væk. Du kan vælge at enkeltrejseforsikringen skal gælde en enkelt dag og helt op til 24 måneders varighed hos nogle selskaber.

Skal du ud og rejse mere i år? Så er der at spare ved at vælge en årsrejseforsikring. Du betaler nemlig én fast pris for årsrejseforsikringen uanset hvor meget du bruger den. Du må bruge årsrejseforsikringen på et ubegrænset antal rejser, men hver rejse må kun vare 30 dage (grænsen kan variere fra selskab til selskab).

Husk det rigtige geografiske dækningsniveau

Når du køber din rejseforsikring skal du vælge hvor i verden den skal gælde. Rejseforsikringsselskaberne opererer med fire forskellige valgmuligheder. Det er dækning i Europa, dækning i udvidet Europa, dækning i hele verden uden USA, og dækning i hele verden med USA. Prisen på rejseforsikringen blive dyrere jo bredere dækning man køber.

Når du rejser til Island behøver du kun dækning i Europa. Men hvis du køber en årsrejseforsikring bør du også have dine andre rejseplaner med i overvejelsen. Du skal altid vælge den bredeste dækning så du er forsikret på alle dine rejser. Hvis du rejser til et land uden at du har valgt den rigtige geografiske dækning, så er din rejseforsikring ikke gyldig.