Rejseforsikring Nordirland

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Nordirland

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i London: storbritannien.um.dk/corona

Værd at vide om rejseforsikringer til Nordirland

Nordirland er en del af Storbritannien – og altså ikke en del af landet Irland. Du er dog alligevel dækket af det blå sygesikringskort på din rejse, da Storbritannien efter Brexit har indgået samarbejdsaftaler med EU, der blandt andet sikrer, at den offentlige sygesikring kan benyttes af EU-borgere.

Medbringer du dit blå sygesikringsbevis på rejser til Nordirland, er du dermed dækket af den offentlige sygesikring; det vil sige, at du ved sygdoms- eller ulykkestilfælde er berettiget gratis læge- og hospitalshjælp.

Det er naturligvis en fordel at være sikret behandling på din rejse, men der kan opstå mange andre uforudsete udgifter – ligesom det kan blive nødvendigt at hjemrejse før eller efter planlagt tid. Disse potentielle udgifter slipper du for ved at tegne en privat rejseforsikring. Rejseforsikringen fungerer som et økonomisk sikkerhedsnet på din rejse.

Det skal du være opmærksom på i Nordirland

Nordirland er overordnet set et fredeligt land, som er nemt at rejse i – og så er det kendt for sine smukke landskaber. Nordirland er dog samtidig en del af Storbritannien, som er udsat for et stigende antal terrortrusler, men hvor regeringen også gør en massiv indsats for at forebygge. Nedenfor kan du læse, hvad du skal være særligt opmærksom på ved rejser til Nordirland.

Kriminalitet og sikkerhed

Det er generelt sikkert at rejse i Nordirland, og risikoen for kriminalitet er lav. Du anbefales at bruge din sunde fornuft, hvilket blandt andet indebærer at holde opsyn med dine personlige ejendele, at undgå optøjer og mistænkelig adfærd og at købe egne mad- og drikkevarer i byen, samt at holde øje med disse konstant.

Det er en god idé at færdes flere sammen efter mørkets frembrud – især i større byer. Selvom risikoen for kriminalitet er i den lave ende, er der i alle større byer – også i Europa – risiko for at blive udsat for kriminalitet som tyveri, overfald og drugging.

Også hacking er et mere og mere udbredt problem i Europa. Hackerne forsøger at tage kontrol over din telefon eller computer ved hjælp af offentlige netværk. Herfra vil de kunne finde frem til personfølsomme oplysninger. Derfor er det altid en god idé at benytte eget mobilnetværk frem for offentlige netværk; især i områder med mange mennesker samlet på ét sted som lufthavne og storcentre.

Terrorrisiko

Selvom der ikke har været terrorangreb i Nordirland de seneste år, er der generelt en middel risiko for terror i hele Storbritannien. Især i årene 2017-2018 var der et massivt antal terrorangreb mod Storbritannien med mange døde og kvæstede til følge. Angrebene fandt sted følgende steder:

  • 2018: Houses of Parliament, London
  • 2017: Parsons Green Station, London
  • 2017: Finsbury Park Mosque, London
  • 2017: London Bridge / Borough Market, London
  • 2017: Arena, Manchester
  • 2017: Westminster Bridge, London

Storbritannien har et øget terrorberedskab og har siden 2018 afværget flere terrorangreb. Når du rejser i Storbritannien, herunder Nordirland, bør du være opmærksom og jævnligt holde dig opdateret via de lokale medier.

Naturkatastrofer

Nordirland har ikke i nyere tid oplevet nævneværdige naturkatastrofer. Landet har en geografisk placering, der gør det meget lidt udsat for naturkatastrofer. Du kan derfor med ro i sindet rejse til Nordirland.

Sundhed

I hele Storbritannien, herunder Nordirland, er befolkningen dækket under den offentlige sygesikring NHS. Offentlig lægehjælp og behandling på hospital er dermed gratis. Det gælder også for dig, der kommer som EU-turist med et blåt sygesikringskort.

Lokal opførsel og skikke

Selvom Nordirland tidligere var præget af uro og konflikter, er der i dag tale om et roligt og gæstfrit land, hvor fortidens kontroverser ikke længere spøger i det store billede. Folk fra Nordirland er generelt meget venlige og hjælpsomme.

I Nordirland er al besiddelse af alle typer af narkotika forbudt, og straffene for besiddelse er høje. Du bliver højst sandsynligt nægtet udrejse, før der er afsagt dom i en narkosag.

Hvilken rejseforsikring i Nordirland?

Når du skal rejse til Nordirland, bør du supplere det blå sygesikringskort med en rejseforsikring. På den måde er du meget bedre sikret, hvis uheldet skulle være ude. Det gælder uanset, om du kommer til skade, bliver syg eller får stjålet din håndtaske. En rejseforsikring kan dog meget mere end dét, afhængigt af de dækninger, du vælger.

Som udgangspunkt kræver længere rejser bedre dækning. Jo længere tid, du rejser, des større er den statistiske chance, for at du bliver udsat for sygdom, ulykke eller kriminalitet. På en ugelang rejser giver det måske ikke så meget mening at forsikre sig mod udgifter til fysioterapi og tandskade, da du alligevel rejser hjem kort efter, men hvis du planlægger at blive i landet et par måneder eller et halvt år, giver det straks bedre mening.

Medmindre du har helt specifikke ønsker til dækning, kan du købe en standard rejseforsikring. De standard rejseforsikringer varierer dog en hel del fra rejseforsikringsselskab til rejseforsikringsselskab. Det handler altså om at finde dén rejseforsikring, der passer bedst til din rejse, dine behov og din økonomi.

Nogle af de dækninger, du bliver tilbudt via standard rejseforsikringer, er følgende:

  • Dækning af personlige ejendele
  • Dækning af mistet eller beskadiget bagage
  • Dækning af hjemrejse ved tilskadekomst eller sygdom
  • Dækning af hjemrejse for pårørende
  • Ulykkesforsikring i udlandet
  • Ansvarsforsikring i udlandet
  • Erstatning for ødelagte feriedage
  • Dækning ved forsinkelser
  • Dækning af selvrisiko ved leje af køretøj
  • Dækning af udgifter i forbindelse med tandskade
  • Dækning af udgifter til fysioterapeut eller kiropraktor

De fleste foretrækker som minimum at være dækket i forbindelse med sygdom og ulykke, herunder hjemrejse og ødelagte feriedage samt tyveri af personlige ejendele. Hvad, du i øvrigt bør forsikre dig mod, afhænger af dine behov.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Nordirland?

Køber du en årsrejseforsikring, vil alle dine årlige rejser (inden for den valgte dækning) være dækket. En enkeltrejseforsikring dækker til gengæld kun én rejse, men har til gengæld mulighed for tilpasning til dine behov på netop dén rejse. I nogle tilfælde er en enkeltrejseforsikring et billigere valg, mens det i andre tilfælde er obligatorisk.

De fleste rejseforsikringsselskaber har nemlig krav til, at årsrejseforsikringer kun dækker turistrejser; altså rejser af kortere varighed. Nogle rejseforsikringsselskaber har et maksimalt antal rejsedage på 30 per rejse, mens andre har et maksimum på 60 dage. Nogle rejseforsikringsselskaber giver måske mulighed for endnu længere rejser med dækning af årsrejseforsikringer, men det er mere undtagelsen end reglen.

  • Skal du på turistrejse til Nordirland – og rejser du flere gange årligt – bør du købe en årsrejseforsikring.
  • Rejser du kun denne ene gang inden for det næste år – eller skal du være afsted i længere tid – bør du købe en enkeltrejseforsikring.

Visumregler til Nordirland

Nordirland er en del af Storbritanninen, og dermed gælder indrejsereglerne for Storbritannien, der er som følger:

Du kan opholde dig visumfrit i Nordirland i op til 180 dage. Ved rejser af længere varighed, skal du søge visum. Dit pas skal være gyldigt under hele din rejse. Skal du rejse i længere tid, er det dermed vigtigt, at du fornyer eller forlænger passet inden afrejse, hvis det er ved at udløbe.

Forlængede danske pas og danske nødpas (også kaldet provisoriske pas) anerkendes både ved ind- og udrejse. EU-nødpas anerkendes ved indrejse.

Børn og unge under 18 skal have skriftlig forældretilladelse for at rejse alene eller med andre voksne end deres forældre.

Anbefalede vaccinationer til Nordirland

Der anbefales ingen særlige rejsevaccinationer til Nordirland. Ved alle rejser anbefales dog følgende vaccinationer, som er en del af det danske vaccinationsprogram:

Alle rejser: Stivkrampe og difteri
Rejser over 1 uge: Stivkrampe og difteri
Rejser 1 – 6 måneder: Stivkrampe og difteri
Rejser over 6 måneder: Stivkrampe og difteri

En stivkrampevaccination dækker i 10 år. Er det længere tid siden, du sidst er blevet vaccineret mod stivkrampe, bør du få en revaccination, inden du rejser.