Rejseforsikring Schweiz

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Schweiz

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Berlin: tyskland.um.dk/coronavirus-schweiz

Om rejseforsikringer til Schweiz

Selvom Schweiz ikke er et EU-land, er du stadig dækket af det blå sygesikringskort, når du opholder dig i landet. Det skyldes, at Schweiz er en del af Schengen-samarbejdet, og netop Schengen-lande er også omfattet af det blå sygesikringskort.

Med det blå sygesikringskort vil du være dækket af den offentlige sygesikring i Schweiz på lige fod med de schweiziske indbyggere. Overordnet set minder det meget om de dækninger, du er vant til fra Danmark; lægehjælp og indlæggelse på hospital er gratis, ligesom behandlingen og medicineringen ved indlæggelse er dækket af sygesikringen.

Det blå sygesikringskort dækker udelukkende udgifter i forbindelse med sygdom og tilskadekomst. Det betyder, at hvis din pung bliver stjålet, hvis du er forsinket, eller hvis du i andre henseender har uforudsete udgifter i forbindelse med din rejse, har det intet med det blå sygesikringskort at gøre, og du vil som udgangspunkt selv hæfte. Det gælder også større udgifter som hjemtransport i forbindelse med sygdom eller sygeledsagelse. Derfor er det en rigtig god idé at supplere det blå sygesikringskort med en privat rejseforsikring, der dækker øvrige uforudsete udgifter, afhængigt af dine ønsker og behov.

Det skal du være opmærksom på i Schweiz

Kriminalitet og sikkerhed

Generelt set er niveauet af kriminalitet lavt i Schweiz. Der er dog en øget risiko for tyveri i form af lomme- og tasketyveri i de større byer og i mere befærdede områder som gågader, storcentre og ved benyttelse af offentlig transport. Hold øje med dine ejendele og begræns mængden af kontanter og øvrige værdigenstande, når du færdes på din rejse.

Kører du i bil til Schweiz, skal du være opmærksom på, at følgende er lovpligtigt:

  • Refleksvest og advarselstrekant skal opbevares lettilgængeligt i bilen (ikke i bagagerummet)
  • Førstehjælpskit skal opbevares i bilen
  • Det kræver en vignette at køre på schweiziske motorveje

Det er desuden normalt, at bøder i forbindelse med for eksempel hastighedsoverskridelse skal betales på stedet.

Bliver du sigtet i en sag, vil du som udgangspunkt skulle være i detention indtil retssagen. Du kan ikke forvente, at du må forlade landet, før retssagen er afgjort. Vær opmærksom på, at fængselsforholdene desuden kan afvige fra forholdene i danske fængsler.

Terrorrisiko

Risikoen for terror i Schweiz er vurderet som værende middel. Der har ikke været tidligere terrorangreb i Schweiz, men mange af de tidligere terrorangreb i Europa har geografisk set ikke været ramt tidligere. Det lader til, at der i højere grad ses på mængden af mennesker, der kan rammes i et angreb, snarere end landet i sig selv.

Du bør derfor være almindeligt opmærksom, når du færdes i Schweiz; især på mere befærdede områder som gågader, storcentre, koncertområder, større hoteller og restauranter.

Naturkatastrofer

Der er ikke risiko for naturkatastrofer af alvorlig karakter i Schweiz. Vær dog opmærksom på mindre oversvømmelser i flodområder og laviner i skiområder.

Sundhed

Schweiz har et godt og veletableret sundhedssystem. Befolkningen er pålagt at betale til den offentlige sygesikring, der på mange måder minder om den danske model, hvor lægehjælp og hospitalsindlæggelse er gratis, men hvor receptpligtig medicin betales af brugeren.

Lokal opførsel og skikke

Schweiz er et land fyldt med traditioner, herunder for eksempel jodling, skiløb og en lang række helligdage og fejringer i forbindelse med alt fra sne til høst.

Har du planer om at rejse til Schweiz ved juletid, er det værd at notere, at julen er en afdæmpet fejring med de nærmeste, og at fest og farver i forbindelse med julen findes upassende. Til gengæld tages der revanche ved nytårstid, og mange kantoner har da også 2. januar som helligdag.

I det italiensk-talende kanton Ticino er det ulovligt at tildække ansigtet. Det gælder både indbyggere og turister.

Hvilken rejseforsikring i Schweiz?

Ved rejser til Schweiz bør du medbringe dit blå sygesikringskort. Du bør desuden købe en rejseforsikring, der dækker øvrige uforudsete udgifter på din rejse. Rejseforsikringernes dækninger varierer, så det handler om at finde den forsikring, der passer bedst til netop din rejse.

Du kan blandt andet overveje følgende dækninger:

  • Hjemtransport uden for planlagt rejsetidspunkt grundet sygdom eller tilskadekomst
  • Sygeledsagelse uden for planlagt rejsetidspunkt hvis din rejsepartner skal hjem i forbindelse med sygdom eller tilskadekomst
  • Hjemkaldelse i forbindelse med alvorlig sygdom eller dødsfald hos nærtstående familiemedlem
  • Tandlægebehandling
  • Retshjælp
  • Ulykkesforsikring
  • Afbestillingsforsikring
  • Kompensation for ødelagte feriedage
  • Personlige ejendele ved tyveri eller bortkomst
  • Forsinkelser
  • Skirejser

Udover at vælge en rejseforsikring med de dækninger, der passer dig, bør du også undersøge de enkelte dækningers forsikringssummer (den sum du maksimalt kan få udbetalt i forbindelse med en dækning), da de også varierer fra rejseforsikring til rejseforsikring. Det betyder, at selvom din rejseforsikring som udgangspunkt dækker en udgift, kan der være et loft for, hvor meget du kan få udbetalt i forsikring. Det kan betyde, at en del af udgiften bliver egenbetaling, hvis du ikke er forsikret godt nok.

Når du har fundet en rejseforsikring, der passer til dine dækninger, skal du også overveje, om du vil have din forsikring som årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Schweiz?

Overordnet set findes der to forskellige typer af rejseforsikringer til Schweiz; årsrejseforsikring og enkeltrejseforsikring.

Årsrejseforsikringen dækker alle dine rejser inden for enten Verden eller Europa (enkelte rejseforsikringsselskaber tilbyder også mere specifikke geografiske områder). Årsrejseforsikringen har de samme dækninger for alle rejser. Forsikringen kan kun bruges til ”rejser af kortere varighed”, hvilket også varierer afhængigt af rejseforsikringen, men som typisk udgør et maksimalt antal rejsedage i træk på enten 30 eller 60 dage.

Enkeltrejseforsikringen dækker kun denne ene rejse til Schweiz, uanset rejsens længde, da den tilpasses din rejse. Enkeltrejseforsikringen vil typisk være billigst, så længe du kun planlægger at rejse denne ene gang inden for det kommende år.

Rejser du mere end én gang om året, og kræver dine rejser nogenlunde samme dækninger, vil det typisk bedst kunne betale sig økonomisk med en årsrejseforsikring. Rejser du almindeligvis udelukkende inden for Europas grænser, kan du nøjes med en Årsrejseforsikring Europa, mens du ved årlige rejser uden for Europa skal vælge en Årsrejseforsikring Verden.

Rejser du typisk inden for Europa, men skal en enkelt gang uden for Europas grænser, kan det bedst betale sig at supplere din årsrejseforsikring med en enkeltrejseforsikring til denne ene rejse. Det gælder også, hvis du skal på en rejse inden for Europas grænser, der enten er af længere varighed, eller som afviger markant fra dine almindelige rejser i forhold til behovet for dækninger.

Visumregler til Schweiz

Som turist kan du rejse visumfrit til Schweiz i op til 90 dage. Ved ophold af længere varighed, skal du registrere dig i landet.

Dit pas skal være gyldigt både ved ind- og udrejse.

Danske forlængede pas, EU-nødpas og provisoriske danske pas anerkendes ved både ind- og udrejse.

Er du i besiddelse af et dansk flygtninge- eller fremmedpas, anbefales du at kontakte den schweiziske ambassade for at få bekræftet mulighederne for indrejse.

Anbefalede vaccinationer til Schweiz

Ved rejser til Schweiz anbefaler Statens Serum Institut følgende vaccinationer:

Alle rejser: Stivkrampe og difteri
Rejser over 1 uge: Stivkrampe og difteri
Rejser 1-6 måneder: Stivkrampe og difteri
Rejser over 6 måneder: Stivkrampe og difteri

Læs mere om rejsevaccinationer til Schweiz her:
rejse.ssi.dk/schweiz