Rejseforsikring Storbritannien

Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Storbritannien

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus


Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i London: storbritannien.um.dk/coronavirus

Værd at vide om rejseforsikringer til Storbritannien

Storbritannien er ikke længere en del af EU, og der har siden Brexit været en del tvivl omkring, hvad det ville få af betydning for rejser til Storbritannien. Der er dog blevet lavet nogle ganske fine samarbejdsaftaler mellem EU og Storbritannien, der sikrer, at danskere kan rejse til og fra Storbritannien nogenlunde som normalt.

Det betyder også, at det blå sygesikringskort stadigvæk dækker på rejser til Storbritannien, så du ved sygdom og ulykke er dækket af den offentlige sygesikring. I Storbritannien har man et sundhedssystem, der minder om det danske, med gratis lægehjælp. Medicin betales dog af egen lomme.

Vil du gerne slippe for uforudsete udgifter i forbindelse med medicin på din rejse, skal du købe en privat rejseforsikring. Den dækker også en masse andre uforudsete udgifter, der kan opstå i forbindelse med din rejse som for eksempel skadet bagage, hjemrejse i forbindelse med sygdom eller ulykke, ødelagte feriedage, og så videre. Kort fortalt er rejseforsikringen dit sikkerhedsnet, når du rejser ud.

Det skal du være opmærksom på i Storbritannien

Storbritannien er vores nabo, og mange ting er ligesom i Danmark. Men der er også områder, hvor Storbritannien skiller sig ud. De har for eksempel oplevet en del flere terrorangreb, end vi har i Danmark. Læs her, hvad du skal være opmærksom på, når du rejser til Storbritannien.

Kriminalitet og sikkerhed

Generelt er risikoen for kriminalitet i Storbritannien lav. Der er dog en øget risiko for lomme- og tasketyveri i storbyer som London, Manchester, Birmingham og Glasgow.

Derudover bør du være opmærksom på typer af kriminalitet, der kan forekomme i hele verden. Du bør for eksempel selv købe og efterfølgende holde øje med både mad- og drikkevarer i nattelivet, og det anbefales at færdes flere sammen om natten.

Hacking sker også indimellem. Vil du gerne undgå hacking, bør du undgå offentlige netværk; især netværk på restauranter og hoteller og i storcentre og lufthavne.

Ser du noget unormalt eller mistænkeligt i nærheden af en hæveautomat, bør du vende om. Kreditkortsvindel sker.

Terrorrisiko

Det danske Udenrigsministerium vurderer risikoen for terror i Storbritannien som værende middel. Det er især baseret på den relativt lange liste af tidligere terrorforsøg i landet.

Storbritannien har været udsat for terrorangreb én gang i 2018 mod Houses of Parliament i London og fem gange i 2017 mod henholdsvis Parsons Green Station i London, Finsbury Park Mosque i London, London Bridge, Arena i Manchester og Westminster Bridge i London. Tilsammen er mere end 100 mennesker kvæstet eller dræbt fordelt på de seks terrorangreb.

Foruden de terrorangreb, der tidligere har fundet sted i Storbritannien, oplever hele Europa et stigende antal af terrorforsøg. Storbritannien gør en stor indsats mod terror og har siden 2018 afværget flere terrorangreb. Angreb kan dog finde sted pludseligt og uden varsel. Risikoen er størst ved centrale områder med mange mennesker og nær religiøse samlingssteder.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer i Storbritannien er lav. Der kan opleves storme og oversvømmelser ligesom i mange andre europæiske lande, men det udgør sjældent en egentlig fare.

Vær dog opmærksom på, at grundet klimamæssige ændringer, er risikoen for naturkatastrofer generelt stigende i hele verden.

Sundhed

Generelt er sundhedssystemet i Storbritannien godt.

I Storbritannien hedder det offentlige sundhedssystem NHS. Sundhedssystemet betales – ligesom i Danmark – via beskatning, og er dermed gratis at bruge. Der er også mulighed for at vælge private lægeklinikker.

Lokal opførsel og skikke

Briterne er kendte for at være reserverede og arrogante. Alligevel består Storbritannien af mange forskellige kulturer og et rigt byliv, hvor de lokale især ynder at gå på pub. Skal du til Storbritannien, må du ikke snyde dig selv for at opleve publivet – og slet ikke, hvis en lokal klub spiller fodbold. Her vil du formentlig opleve en varmere side af briterne.

I Storbritannien er høflighed en dyd. Briterne er gode til at sige tak og undskyld, og det forventes, at du gør det samme ved behov – ellers opfattes du som værende uhøflig. Det anses som almindelig god opdragelse at holde døren for den næste og at rejse sig op for de ældre i metroen.

Storbritannien er også kendt for at have nogle lidt mærkværdige love, som stort set alle kommer til at bryde. Blandt andet må du ikke være fuld på pubben, og du må ikke have bilen stående i tomgang, når du betaler med mobilbetaling i drive-in. Selvom der sjældent slås ned på nogle af de lidt mere mærkværdige love, slås der generelt hårdere ned på kriminalitet i Storbritannien end i Danmark. Dommene er ofte hårdere; bøderne større og fængselsdomme længere.

Hvilken rejseforsikring i Storbritannien?

Du bør købe en rejseforsikring, når du skal rejse til Storbritannien. Har du ikke en rejseforsikring, og du skal rejse hjem før eller efter planlagt afrejse på grund af sygdom eller ulykke, står du selv med udgifterne. Det samme gælder, hvis din bagage forsvinder eller bliver beskadiget, eller hvis du ved et uheld kommer til at ødelægge andres ting.

Valget af rejseforsikring afhænger af din rejse og dine behov. Skal du leje en bil, kan det for eksempel være smart, at din rejseforsikring også dækker selvrisikoen ved billeje, men har du ikke planer om at leje et køretøj, er det en unødvendig dækning at betale for.

Her er nogle af de dækninger, der kan være gode at have på rejser til Storbritannien:

  • Ulykkesforsikring i udlandet
  • Ansvarsforsikring i udlandet
  • Dækning af personlige ejendele
  • Dækning af mistet eller beskadiget bagage
  • Dækning af hjemrejse ved tilskadekomst eller sygdom
  • Dækning af hjemrejse for pårørende
  • Erstatning for ødelagte feriedage
  • Dækning ved forsinkelser
  • Dækning af selvrisiko ved leje af køretøj

Ovenstående er kun et udpluk af de mange dækninger, de forskellige rejseforsikringer kan indeholde.

Årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikring til Storbritannien?

Udover at vælge en forsikring, der har de rigtige dækninger i forhold til dine behov, skal du tage stilling til, om rejseforsikringen skal være en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring; altså om forsikringen skal dække alle dine rejser hele året, eller om den kun skal dække denne ene rejse til Storbritannien.

Om du bør vælge en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring afhænger i høj grad af dine rejsevaner. Rejser du kun til europæiske lande – og rejser du flere gange årligt – kan det højst sandsynligt betale sig med en årsrejseforsikring med Europa-dækning. Rejser du flere gange årligt – men både til lande i og udenfor EU – skal du have en Verden-dækning. Her skal du dog være opmærksom på, at rejser til meget forskellige lande kan kræve forskellige typer af dækning.

Rejser af længere varighed – typisk 30 eller 60 dage afhængigt af rejseforsikringsselskabet – kræver de fleste steder en enkeltrejseforsikring. Har du ikke planlagt flere rejser det kommende år, kan en enkeltrejseforsikring bedst betale sig; uanset rejsens længde.

Visumregler til Storbritannien

Storbritannien er ikke længere en del af EU. Det har dog ikke den store betydning i forhold til indrejse, da der er lavet særlige aftaler med EU, som vi kender det fra Norge og Schweiz.

Du må opholde dig visumfrit i Storbritannien i op til 180 dage. Dit pas skal dog være gyldigt i hele opholdets varighed. Storbritannien anerkender forlængede danske pas og danske provisoriske pas ved både ind- og udrejse. EU nødpas anerkendes ved indrejse.

Er du under 18 år – og rejser uden dine forældre – skal du kunne dokumentere, at dine forældre har givet tilladelse til rejsen, for eksempel i form af en samtykkeerklæring.

Anbefalede vaccinationer til Storbritannien

Ved rejser til Storbritannien gælder følgende anbefalinger i forhold til rejsevaccinationer:

Alle rejser: Stivkrampe og difteri
Rejser over 1 uge: Stivkrampe og difteri
Rejser 1 – 6 måneder: Stivkrampe og difteri
Rejser over 6 måneder: Stivkrampe og difteri

Stivkrampe og difteri er en del af det danske vaccinationsprogram, og du bør derfor som udgangspunkt ikke tænke mere over rejsevaccinationer, hvis du skal til Storbritannien. Det er dog værd at huske på, at en stivkrampevaccination bør fornys hvert 10. år, så hvis det er længere tid siden, at du fik din sidste stivkrampevaccination, bør du bestille en tid hos din læge.