Rejseforsikring Sverige
Sammenlign 2024-priser på rejseforsikringer til Sverige
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.
Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.
Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.
Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).
Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.
Årets
Rejseforsikring 2022
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Trustpilot-rating
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.
Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.
Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Trustpilot-rating
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.
Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).
Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport
Trustpilot-rating
Se alle dækninger
Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.
Info om rejseforsikring og coronavirus
Opdateret: 12. maj 2023
Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.
Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.
Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.
Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger
Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus
Vær også opmærksom på, om de lokale myndigheder har indført indrejserestriktioner overfor danske turister. Hold dig opdateret om dette, hos den danske ambassade i Stockholm: sverige.um.dk/coronavirus
Om rejseforsikringer til Sverige
Du er dækket af både det gule- og blå sygesikringskort når du rejser til Sverige. En særlig nordisk aftale gør nemlig at du kan nøjes med at fremvise dit gule sygesikring. Det giver dig samme rettigheder som det blå sygesikring. Men hvilke regler gælder for dig når skal til lægen eller på hospitalet i Sverige? Og hvordan er du forsikret hvis du skal på skiferie? Det finder du svar på i denne guide, som forklarer alt hvad der er værd at vide om rejseforsikringer til Sverige.
Sådan er du dækket i Sverige med dit sygesikringskort
Når du er på ferie i Sverige har du har mulighed for at modtage behandling hos læger og tandlæger som er tilknyttet den offentlige sygesikring. Det vil sige at ordningen ikke gælder for privathospitaler eller private læger.
I modsætning til Danmark så er der egenbetaling på lægebesøg i Sverige. Med de nye regler som trådte i kraft i 2014 indebærer det, at vi som danskere også skal betale for at gå til lægen i Sverige. Det koster mellem 100 og 350 svenske kroner per lægebesøg inden for normal åbningstid, hvilket er mellem 08.00 og 17.00. I tidsrummet mellem 17.00 og 08.00 vil du blive opkrævet mellem 100 og 450 svenske kroner per lægekonsultation. Er du under 20 år vil det dog være gratis i de fleste landsdele.
Bliver du indlagt på hospitalet i Sverige skal du betale 100 svenske kroner per dag for indlæggelse. Hvis du skal behandles på hospitalet uden indlæggelse (ambulant behandling) koster det dig mellem 100 og 350 svenske kroner. Igen er det gratis i de fleste landsdele hvis du er under 20 år gammel. Ambulancetransport herunder ambulanceflyvning er ligeledes gratis i de fleste landsdele. Dette gælder dog ikke hjemtransport, da hjemtransport aldrig er dækket med dit sygesikringskort.
Særlig nordisk aftale om hjemtransport
En af de væsentligste forskelle mellem den offentlige sygesikring i Europa og en privat rejseforsikring er, at hjemtransport i forbindelse med akut opstået sygdom eller tilskadekomst kun er inkluderet i rejseforsikringen. Der gælder dog en særlig aftale mellem de nordiske lande, der indebærer at udgifter til hjemtransport ved sygdom bliver dækket af opholdslandet. Det kræver at de svenske myndigheder godkender merudgifterne til din hjemtransport. Inden din hjemrejse skal du derfor indhente en skriftlig lægeerklæring, fra en svensk læge, som bekræfter din hjemtransport.
Andre fordele ved en privat rejseforsikring
Hvis du har planer om at leje en feriebolig i Sverige så kan du med fordel også overveje at tegne en rejseforsikring. De fleste rejseforsikringer inkluderere nemlig ferieboligsikring. Det betyder at rejseforsikringen hjælper dig med at finde ny bolig, hvis din lejede feriebolig bliver ødelagt.
Det kan eksempelvis være at boligen har fået vandskade, stormskade, er blevet røvet eller noget helt fjerde. Udover at rejseforsikringsselskabet assisterer med at finde en ny bolig til dig og familien, så dækker de naturligvis også alle ekstraomkostninger.
Dansk callcenter er altid inkluderet i rejseforsikringen
I Sverige har de et telefonnummer til sygehjælp som du kan ringe til 24 timer i døgnet. Det er telefonnummer 1177. Det svarer til vores 1813 her i Danmark. Du skal blot være opmærksom på at alt samtale foregår på enten svensk eller engelsk. Hvis du ikke er en ørn til enten svensk eller engelsk, kan en rejseforsikring være særdeles god at have med i bagagen.
Alle danske rejseforsikringer har nemlig 24-timers telefonisk assistance med dansktalende personale. Udover de danske servicemedarbejdere der sidder ved telefonen, så er der også danske læger tilknyttet, som er med til at vurdere din situation. Sammen kan I træffe den rigtige beslutning, om hvad der skal foretages, for at du kan blive rask hurtigst muligt.
I mange tilfælde kan rejseforsikringsselskabet også tilbyde at sende en læge ud og undersøge dig. Det kan være rigtig belejligt når man ligger i sengen og er syg og dårlig. Der har man virkelig ikke lyst til at skulle forlade sin seng, for at finde nærmeste læge i en by man ikke kender.
Er du forsikret hvis du kommer til at pådrage skade på andre?
Lad os sige du er på skiferie i Sverige og kommer til at køre ind i en anden person. Personen pådrager sig varigt mén, som følge af uheldet, og bliver ude af stand til at arbejde. I sådan en situation kan du blive gjort erstatningsansvarlig. Uden en rejseforsikring med ansvarsdækning betyder det, at du skal betale for erstatning til den skadelidte person selv.
Det er derfor klogt ikke kun at tænke på sit eget helbred, når man overvejer om man skal købe en rejseforsikring. Bemærk at du kan have ansvarsdækning gennem andre forsikringer. Tjek om de dækker når du rejser til udlandet. Hvis ikke, så køb en rejseforsikring hvor ansvarsdækning er inkluderet.
Årsrejseforsikringer gælder et ubegrænset antal rejser
Som nævnt er der flere gode grunde til at vælge en rejseforsikring, selvom turen kun går over til den anden side af sundet. Hvis du har planer om at rejse flere steder hen i år, kan du med fordel købe en årsrejseforsikring. Med en årsrejseforsikring kan du rejse lige så mange gange du har lyst til, både til Sverige men også andre lande.
Du kan vælge to mellem to forskellige geografiske dækninger når du køber årsrejseforsikring. Det er årsrejseforsikring Europa og årsrejseforsikring hele verden. Dit valg afhænger naturligvis af dine rejseplaner for resten af året. Som navnet antyder, så dækker den ene kun rejser inden for EU/EØS-landene, mens den anden gælder i samtlige lande i hele verden. Årsrejseforsikringen der dækker hele verden er dog også den dyreste, så vælg den kun hvis du har planer om at rejse uden for Europa.