Rejsesygeforsikring

Sammenlign 2024-priser på rejsesygeforsikringer

Europæiske ERV
erv logo
Fra 270,-
Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst også i tilfælde af corona, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald hvis nærmeste familie bliver akut syg, ødelagt ferie pga. sygdom under rejsen og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring (afbestil, ombook eller erstat med anden rejsende).

Gouda

Fra 366,-
Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse
Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, ulykkesdækning, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring) og forsinket hjemrejse.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, feriekompensation, udvidet ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring

Fra 452,-

Standarddækninger
Sygdom/tilskadekomst
Hjemtransport
Bagage

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

Årets
Rejseforsikring 2022
Europæiske
erv logo
Fra 270,-

Standarddækninger
Sygdom
Tilskadekomst
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom, hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse, tandlægebehandling, fysioterapi, kiropraktor, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, overfald (erstatning), eftersøgning og redning, evakuering, krisehjælp, bagageforsinkelse, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, erstatningsbil inden afrejse, forsinket fremmøde, forsinket ankomst og selvrisiko på indbo og kasko.

Plusdækninger: Hjemkald, ødelagt ferie og ferieboligsikring.

Tilvalgsdækninger: Vintersport, bagage, sportsudstyr, rejseulykke og afbestillingsforsikring.

Gouda
Fra 366,-

Standarddækninger
Ulykke
Hjemtransport
Sygeledsagelse

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, tilkaldelse og sygeledsagelse, hjemkaldelse, lægevagt, tandlæge, fysioterapi, krisehjælp, evakuering, lægelig fejlbehandling, privatansvar, retshjælp, forsinket fremmøde, ferieboligsikring, selvrisiko ved leje af motorkøretøj, rejsedokumenter, erstatningsbil inden afrejse, hjemtransport af egen bil, bagageforsinkelse (tilvalg ved skirejseforsikring), forsinket hjemrejse og feriekompensation.

Tilvalgsdækninger: Bagage og personlige ejendele, ulykkesdækning, skitillæg og forsinket ankomst (ved skirejseforsikring).

Dansk Rejseforsikring
Fra 452,-

Standarddækninger
Corona
Sygdom
Hjemtransport

Trustpilot-rating

Se alle dækninger

Standarddækninger: Sygdom og tilskadekomst, hjemtransport, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse, bagage, bagageforsinkelse, tandlæge, fysioterapi, kiropraktor, ulykkesdækning, privatansvar, feriekompensation, overfald (erstatning), retshjælp, forsinket fremmøde, krisehjælp, evakuering og skisport.

*Priserne er baseret på en årsrejseforsikring til Europa, for én person på 35 år. Opdateret i marts 2024.

Info om rejseforsikring og coronavirus

Opdateret: 12. maj 2023

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er normaliseret. Det betyder at stort set alle lande i verden igen er gule eller grønne. Det er vigtigt i forhold til din rejseforsikring.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er nemlig nævnt i forsikringsbetingelserne, når du køber en dansk rejseforsikring. Men, det er først når du rejser til orange eller røde lande, at der sker ændringer i dine betingelser. Når du rejser til grønne eller gule lande, så dækker din rejseforsikring fuldstændig som normalt. Det gælder også sygdomme eller skader der kan relateres til coronavirus.

Fremadrettet er det er primært lande og områder plaget af krig og andre alvorlige sikkerhedssituationer, der frarådes rejser til. Ikke områder som danske turister normalt rejser til. Det er dog alligevel altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning inden du rejser.

Du finder Udenrigsministeriets rejsevejledninger her: um.dk/rejsevejledninger

Læs mere om coronavirus i vores guide: Rejseforsikring og coronavirus

Værd at vide om rejsesygeforsikringer

En rejsesygeforsikring er et andet ord for en rejseforsikring. Det er en forsikring, du tegner, når du skal ud at rejse, så du kan slippe for udgifter i forbindelse med pludselig opstået sygdom og tilskadekomst i som følge af ulykke, der kræver lægebehandling, hospitalsindlæggelse eller medicin. Derudover kan rejsesygeforsikringen dække en lang række øvrige udgifter, der afhænger af netop den forsikring, du vælger.

De nøjagtige vilkår for din rejseforsikring afhænger af den rejsesygeforsikring, du vælger. De forskellige udbydere har forskellige dækninger inkluderet i deres standardforsikringer. Ofte kan du selv være med til at sammensætte din rejsesygeforsikring, hvis der er tale om enkeltrejsesygeforsikring, men det er ofte også muligt at tilkøbe dækninger til standarddækningerne ved årsrejsesygeforsikringer.

Nedenfor får du en gennemgang af alt det, du bør vide, når du skal købe en rejsesygeforsikring, herunder:

  • De forskellige typer af rejsesygeforsikringer
  • Geografisk dækning
  • Rejsesygeforsikringens dækning

Typer af rejsesygeforsikringer

Overordnet set findes der to typer af rejsesygeforsikringer; årsrejsesygeforsikring og enkeltrejsesygeforsikring. Hertil kommer en række specialiserede rejsesygeforsikringer. Hvad, du bør vælge, afhænger af den rejse, du skal på, og dine rejsevaner mere generelt.

Årsrejsesygeforsikring – dækker alle dine rejser

En årsrejsesygeforsikring er for dig, der rejser minimum to gange om året, og hvor rejserne minder om hinanden. Det kan for eksempel være, at du besøger familie, at du rejser på charterferier, eller at landene, du besøger, minder om hinanden i forhold til de dækninger, du behøver.

Tommelfingerreglen er, at hvis du rejser mindst to gange om året, kan det bedst svare sig økonomisk med en årsrejsesygeforsikring, da den er billigere end to enkeltrejsesygeforsikringer.

Du skal dog være opmærksom på, at der er restriktioner på en årsrejsesygeforsikring, da den kun dækker rejser af kortere varighed. Her menes typisk 30 eller 60 dage, afhængigt af rejsesygeforsikringen, mens enkelte udbydere tilbyder dækning af rejser op til seks måneders varighed. Skal du på en længerevarende rejse, eller en rejse der kræver specielle dækninger, skal du enten vælge en årsrejsesygeforsikring, der dækker det, du har behov for, eller supplere med en enkeltrejsesygeforsikring.

Enkeltrejsesygeforsikring – dækker én enkelt rejse

En enkeltrejsesygeforsikring tegnes for én enkelt rejse. Rejser du maksimalt én gang årligt, er der ingen grund til at betale for en årsrejsesygeforsikring. Skal du på en rejse, der skiller sig ud fra de rejser, du normalt foretager, og derved kræver specielle dækninger, eller en rejse af længere varighed, er det også en enkeltrejsesygeforsikring, du skal have fat i.

Øvrige rejsesygeforsikringer

Som alternativ til en rejsesygeforsikring, der dækker alle dine årlige rejser, eller en rejsesygeforsikring, der dækker en enkelt rejse, kan du også vælge mellem en række øvrige typer af rejsesygeforsikringer afhængigt af rejsesygeforsikringsselskabet.

Nogle af de typer af rejsesygeforsikringer, der tilbydes, er:

  • Ungdomsrejsesygeforsikring
  • Skirejsesygeforsikring
  • Weekendrejsesygeforsikring
  • Seniorrejsesygeforsikring

Geografisk dækning

Udover at tage stilling til, om du ønsker en rejsesygeforsikring, der dækker på årlig basis, eller en rejsesygeforsikring, der kun dækker en enkelt rejse, skal du også tage stilling til den geografiske dækning. Typisk kan du vælge mellem følgende tre geografiske dækningsniveauer, der stiger kontinuerligt i pris:

  • Rejsesygeforsikring Europa
  • Rejsesygeforsikring Udvidet Europa
  • Rejsesygeforsikring Verden

Enkelte rejsesygeforsikringsselskaber tilbyder øvrige geografiske dækninger, som for eksempel USA, men de ovenstående er generelt at finde. Europa og Verden giver sig selv, mens Udvidet Europa kan have forskellige lande inkluderet, der dog har det til fælles, at det er hyppige rejsemål for danskerne i nærheden af Europa, som for eksempel Tyrkiet og Egypten.

Det blå sygesikringskort

Når du rejser inden for Europas grænser, er du dækket af den offentlige sygesikring, når du medbringer det blå sygesikringskort. Mange tror fejlagtigt, at det sparer dem for alle udgifter i forbindelse med lægebesøg, hospitalsindlæggelse og medicinkøb, men det er desværre ikke korrekt.

Det blå sygesikringskort sikrer dig, at du er dækket af landets offentlige sygesikring – på lige fod med landets egne borgere. Der er dog meget store forskelle fra land til land, hvor meget eller lidt, der skal betales ved brug af sundhedssystemet. Danmark har ét af verdens bedste velfærds- og sundhedssystemer, og vi er derfor vant til, at lægebesøg og hospitalsindlæggelser er gratis, men det er langt fra tilfældet i resten af Europa. Medbringer du udelukkende det blå sygesikringsbevis, risikerer du hel eller delvis betaling afhængigt af landet.

Vil du gerne slippe helt for uforudsete udgifter i forbindelse med din rejse, skal du tegne en privat rejsesygeforsikring (også bare kaldet en rejseforsikring). Den dækker dine udgifter til lægebesøg, ambulancekørsel, hospitalsindlæggelse, medicin, og så videre. Derudover kan du vælge mellem en lang række øvrige dækninger, så forsikringen også dækker dine personlige ejendele, forsinkelser, hjemkaldelse, med mere.

Rejsesygeforsikring – hvad dækker den?

En rejsesygeforsikring dækker altid akut opstået sygdom og tilskadekomst på din rejse, samt de udgifter du måtte have i den forbindelse. Derfra varierer rejsesygeforsikringerne en del. Du skal altid vælge en rejsesygeforsikring, der passer til netop din rejse i forhold til dækninger. Skal du rejse til et land med stor risiko for naturkatastrofer, bør du for eksempel vælge dækningerne ”Redning” og ”Evakuering”.

Skal du leje en bil eller en motorcykel, bør du overveje dækning af ”Selvrisiko ved leje af motorkøretøj”, og skal du rejse til et terrorramt land, bør du blandt andet vælge dækningen ”Gidseltagning”. Der er dog ingen grund til at betale flere penge for en forsikring, der dækker unødvendigt meget.

Se også: Oversigt over rejsesygeforsikringernes dækninger

Kig på forsikringssummen

En sidste ting, der er afgørende, når du skal vælge rejsesygeforsikring, er den samlede forsikringssum, og de delvise forsikringssummer. Forsikringssummen er det beløb, som du maksimalt er dækket for. Typisk vil der være en maksimal forsikringssum, der dækker alle dækninger på hele din rejse, men der vil også være begrænsninger for de enkelte dækninger – og de begrænsninger skal selvfølgelig være tilstrækkelige, så du ikke pludselig står med en store ekstra regning til trods for en rejsesygeforsikring. Derfor er det vigtigt at gennemlæse vilkårene og tjekke op på, om forsikringssummerne er høje nok i dit tilfælde.